BUSINESS INTELLIGENCE
BINNEN HANDBEREIK

Een BI-project opstarten

Contacteer ons

Hebt u vragen of wenst u een offerte?captcharefresh
Voer de code in de afbeelding in

BI is een onmisbaar instrument voor uw business. Maar hoe start u een succesvol project?
Enkele praktische tips:

Speel in op de behoeften

Er bestaat een brede waaier aan verschillende BI-tools. Het belangrijkste is uw juiste noden te identificeren. Een directielid heeft niet dezelfde informatie nodig als een dataminer. Tegelijkertijd verschillen bedrijven sterk op vlak van data- en analysebeleid. Begin bij de basis, niet bij de tools.

Versterk de band met uw klanten

De kwaliteit van uw klantenrelaties en communicatie, het anticiperen op hun behoeften en de transparantie daarrond moeten bepalen welke aanpak u kiest. Op die manier zult u een hogere en snellere ROI bereiken.

Combineer verschillende databronnen
Een BI-project streeft onder meer naar één enkel verzamelpunt voor de heterogene en niet-geharmoniseerde verzameling van versnipperde interne en externe data. Hoe meer u databanken kruist, hoe nauwkeuriger en gedetailleerd uw analyses worden.

Voorspel de toekomst

Met BI kunt u tendensen voorspellen en erop anticiperen. Het is geen kristallen bol, maar uw prestaties vroeger en nu kunnen wel cruciale en courante tendensen onthullen. Inzicht in doorslaggevende factoren uit het verleden vormt de basis om de toekomst te begrijpen en uw potentiële groeipunten te identificeren.

Visualiseer data

De cognitieve wetenschappen leren ons dat we visueel voorgestelde informatie makkelijker kunnen begrijpen en delen met anderen. Onze hersenen zitten zo in elkaar. Dat merkte u wellicht al tijdens geslaagde presentaties voor investeerders, klanten of partners. Werk aan uw overtuigingskracht.

© ATELIER100 ✿ For the moments & details